KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jelení medailónky se zelím potřebujeme tyto suroviny: • 700 g jelení kýty • 1 malá cibule • 2 lžíce oleje • sůl • mletý pepř • drcený jalovec • 1 cl jalovcové pálenky • 150 ml červeného vína • 250 ml vývaru • 10 g másla • na zelí: čtvrt hlávky zelí + 1 cibule + 40 g másla + 2 lžíce brusinkové marmelády + 200 ml červeného vína + sůl Recept jelení medailónky se zelím připravíme takto:
Maso očistíme, okořeníme pepřem a jalovcem a na rozpáleném oleji ho zprudka opečeme z obou stran. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zastříkneme pálenkou (můžeme i oflambovat), podlijeme červeným vínem, vývarem a povaříme 5 minut. Potom zjemníme máslem a osolíme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme zelí, brusinkovou marmeládu, orestujeme a podlijeme červeným vínem, osolíme a dusíme cca 20 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení medailónky se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jelení ragú s hříbky na červeném víně, kančí medailónky se zelím, svatováclavská husa v mléce s červeným zelím a jemným knedlíkem, telecí medailónky, kuřecí steak se zelím, hovězí špízky s paprikou a červeným zelím, jelení hřbet na žampiónech jelení medailónky se zelím, recept, speciality |