KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Játra po berlínsku

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept játra po berlínsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 plátky telecích jater
   • 2 jablka
   • 1 větší cibule
   • 20 g másla
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • mletý pepř
   • hladká mouka
Recept játra po berlínsku připravíme takto:
Telecí játra odblaníme, na okrajích nařízneme mělkými zářezy, jemně naklepeme, opepříme a obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách tak, aby byla uvnitř růžová (nikoliv však krvavá). Pak je vyndáme a uchováme v teple. Ve výpeku podusíme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Oloupaná jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na kroužky a podusíme z obou stran na rozpáleném másle. Před podáváním játra osolíme, jednotlivé porce obložíme cibulí a jablky a podáváme s bramborovou kaší.





játra po berlínsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz