KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Iskender kebab

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept iskender kebab potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g hovězí roštěné
   • 200 g hovězí svíčkové
   • olivový olej
   • sůl
   • pepř
   • 4 kusy plochého pita chleba (placky)
   • na omáčku: bílý jogurt + 1 šálek rajského protlaku (nebo konzervovaných drcených rajčat) + 2 lžíce másla
Recept iskender kebab připravíme takto:
Maso osolíme a opepříme. Kousek roštěné dáme mezi dva kousky svíčkové, natlačíme na sebe, zabalíme do potravinové folie a necháme přes noc odležet v mrazničce. Další den před přípravou maso asi na 45 minut vytáhneme, potom nařežeme na tenké plátky a opékáme na pánvi nebo grilu na čerstvém olivovém oleji. Při podávání pita chléb nařežeme na malé kosočtverce, poskládáme na talíř, na to položíme kousky opečeného masa a zalijeme omáčkou, kterou připravíme tak, že smícháme rajský protlak krátce povařený s několika lžícemi vody. Celý talíř polijeme rozpuštěným máslem a přidáme pár lžic jogurtu.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Iskender kebab nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pikantní kebaby, šiš kebab



iskender kebab, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz