![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřového masa (plecko • kýta) • 600 g brambor • 2 velké mrkve • 2 velké cibule • 4 stroužky česneku • sůl • tymián • drcený bobkový list • 2 hrnky vývaru • 1 lžíce sádla Recept irský hrnec připravíme takto:
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny. Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tyminánem, na brambory dáme polovinu cibule, pak polovinu masa, posypeme polovinou česneku, osolíme, poprášíme bobkovým listem a posypeme polovinou mrkve. Vše zopakujeme a poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem. Vše zalijeme vývarem, přiklopíme a pečeme v troubě pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irský hrnec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: fazolový hrnec, pyrenejský hrnec, pikantní fazolový hrnec, mexický hrnec, irský jehněčí guláš, zeleninový hrnec s klobásou, telecí hrnec, boloňský hovězí hrnec irský hrnec, recept, hlavní jídla |