KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Irský hrnec

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept irský hrnec potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřového masa (plecko
   • kýta)
   • 600 g brambor
   • 2 velké mrkve
   • 2 velké cibule
   • 4 stroužky česneku
   • sůl
   • tymián
   • drcený bobkový list
   • 2 hrnky vývaru
   • 1 lžíce sádla
Recept irský hrnec připravíme takto:
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny. Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tyminánem, na brambory dáme polovinu cibule, pak polovinu masa, posypeme polovinou česneku, osolíme, poprášíme bobkovým listem a posypeme polovinou mrkve. Vše zopakujeme a poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem. Vše zalijeme vývarem, přiklopíme a pečeme v troubě pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Irský hrnec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

fazolový hrnec, irský jehněčí guláš, telecí hrnec, mexický hrnec, pyrenejský hrnec, boloňský hovězí hrnec, pikantní fazolový hrnec, zeleninový hrnec s klobásou



irský hrnec, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz