KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Husa po staročesku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept husa po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • husa (cca 3,5 kg)
   • hlávka zelí
   • 3 jablka
   • 500 g brambor
   • 1 cibule
   • 30 ml octa
   • 2 lžičky soli
   • 1 lžička kmínu
Recept husa po staročesku připravíme takto:
Očištěnou husu osolíme a necháme odležet. Pak ji okmínujeme, vložíme do pekáče (pokud je husa větší, lze ji předem naporcovat), podlijeme vodou a zvolna pečeme při 180°C. Během pečení propíchneme vidličkou, aby se sádlo vypeklo. Přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme do pekáče na kolečka krájenou cibuli, nakrájené hlávkové zelí, zastříkneme octem a okmínujeme. Asi po 10 minutách pečení přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a také na kostky krájené brambory. Pečeme společně s husou do měkka ještě asi 15-20minut.





husa po staročesku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz