KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Humr po americku

Kategorie: saláty

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept humr po americku potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 humři (každý cca 750-900 gramů)
   • 85 ml olivového oleje
   • 50 gramů nakrájené cibule
   • 2 na drobno nasekané česneky
   • 1 lžíce koňaku
   • 750 gramů nakrájených oloupaných rajčat
   • 1 lžíce taragonu
   • 100 ml suchého bílého vína
   • 1 lžička cukru
   • 600 ml rybího vývaru
Recept humr po americku připravíme takto:
Humry přesekneme podélně, odtrhneme kus z hlavou a klepeta, ocas nasekáme na 4 až 5 kusů a krunýř mírně nadrtíme, aby šlo lépe vyndávat maso. Olej rozpálíme v hrnci, osmažíme na něm cibuli a česnek a přidáme humry. Ty osmažíme na zvětšeném plameni ze všech stran až začnou červenat. Přidáme koňak, a po chvíli přidáme rajčata, taragon, bílé víno, vývar a cukr. Vše spolu povaříme osm minut. Poté vyndáme humří maso, necháme je v teple a omáčku vaříme, dokud nezmenší svůj objem napolovic. Na konci vrátíme zpět humra, ohřejeme ho a hned podáváme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Humr po americku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

humrový salát s fazolemi



humr po americku, recept, saláty


©2023KucharkaRecepty.cz