![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 humři (každý cca 750-900 gramů) • 85 ml olivového oleje • 50 gramů nakrájené cibule • 2 na drobno nasekané česneky • 1 lžíce koňaku • 750 gramů nakrájených oloupaných rajčat • 1 lžíce taragonu • 100 ml suchého bílého vína • 1 lžička cukru • 600 ml rybího vývaru Recept humr po americku připravíme takto:
Humry přesekneme podélně, odtrhneme kus z hlavou a klepeta, ocas nasekáme na 4 až 5 kusů a krunýř mírně nadrtíme, aby šlo lépe vyndávat maso. Olej rozpálíme v hrnci, osmažíme na něm cibuli a česnek a přidáme humry. Ty osmažíme na zvětšeném plameni ze všech stran až začnou červenat. Přidáme koňak, a po chvíli přidáme rajčata, taragon, bílé víno, vývar a cukr. Vše spolu povaříme osm minut. Poté vyndáme humří maso, necháme je v teple a omáčku vaříme, dokud nezmenší svůj objem napolovic. Na konci vrátíme zpět humra, ohřejeme ho a hned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Humr po americku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: humrový salát s fazolemi humr po americku, recept, saláty |