KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hrušková marmeláda

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hrušková marmeláda potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg hrušek
   • lístky máty
   • 750 g cukru krupice
   • 20 g kyseliny citrónové
Recept hrušková marmeláda připravíme takto:
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a umeleme na masovém strojku. Hruškovou kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání ji povaříme. Pak směs zvážíme a na 1 kg směsi přidáme 500 g cukru. Vše vaříme za stálého míchání pomalu na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří. Nakonec přidáme kyselinu citronovou. Ještě horkou marmeládu plníme do připravených čistých zavařovacích sklenic. Nakonec vždy do každé sklenice vložíme několik omytých lístků čerstvé máty. Sklenice uzavřeme celofánem nebo víčky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Hrušková marmeláda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

rybízová marmeláda, višňová marmeláda, borůvková marmeláda, melounová marmeláda, malinová marmeláda, malinovo-meruňková marmeláda, švestková marmeláda, dýňová marmeláda, kiwi marmeláda, jahodovo-limetková marmeláda



hrušková marmeláda, recept, kompoty, marmelády


©2024KucharkaRecepty.cz