![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g libového hovězího • 200 g žampionů • 3 hlívy • větší hrst nakrájeného pórku • 1 lžíce česneku • 1 lžíce pšeničné mouky • 2 lžíce sojové omáčky • 4 lžíce ústřicové omáčky • 3 lžíce oleje • 1 lžička • cukru • půl lžičky pepře • půl chilli papričky Recept hovězí po thajsku připravíme takto:
Mouku smícháme se sojovou omáčkou, do toho dáme plátky hovězího masa, dobře promícháme a necháme uležet 15 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme ohni dozlatova. Pak přidáme žampiony rozkrájené na poloviny, hlívy nakrájené na větší kousky a hrst nakrájeného pórku a za stálého míchání smažíme. Přidáme naložené maso, podlijeme troškou vody a za občasného míchání smažíme do měkka. Pak přidáme ústřicovou omáčku, cukr a pepř, dobře promícháme, přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno a dobře zamícháme. Podáváme s thajskou jasmínovou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí po thajsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí rolády se sušenými rajčaty, hovězí maso na rajčatech, hovězí na houbách, smetanový hovězí guláš, hovězí kýta na okurkách, hovězí nudličky s cibulí a chilli papričkami, hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, hovězí guláš jadran, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí po burgundsku hovězí po thajsku, recept, hlavní jídla |