![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 kg hovězích líček • 1 kg celeru • 50 g másla • 750 ml červeného vína • 250 ml hovězího vývaru • 125 ml rostlinného oleje • 20 žampionů • 4 mrkve • 3 cibule • 5 lžic rajčatového protlaku • sůl • černý pepř • 1 lžíce sekané ploché petržele Recept hovězí líčka připravíme takto:
Na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka opečeme do hněda osolená a opepřená líčka a vyjmeme. Přidáme trochu oleje a vložíme zeleninu. Vše orestujeme dotmava a polovinu schováme na ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme líčka, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, nakrájeným na malé kostičky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s řídkou bramborovou kaší a ozdobíme zeleninou a na osminky pokrájenými, orestovanými žampiony, které promícháme se sekanou petrželí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí líčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na kari, hovězí na pivu, hovězí rožeň po indiánsku, hovězí steak s koňakovou omáčkou, japonské hovězí kari, hovězí bok na medu, hovězí teriyaki, zaklepávané hovězí řízky, hovězí roštěnka s citrónem a zeleninou, azu po tatarsku z hovězího masa hovězí líčka, recept, speciality |