KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Houbový sulc

Kategorie: předkrmy, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept houbový sulc potřebujeme tyto suroviny:

   • miska mladých katmanek
   • 1 vepřové koleno
   • 3 vepřové nožičky
   • sůl
   • celý černý pepř
   • nové koření
Recept houbový sulc připravíme takto:
Vepřové nožičky očistíme, vložíme do studené osolené vody, přidáme lžičku kuliček celého černého pepře a nového koření a uvaříme doměkka. V jiném hrnci dáme do vody koleno, osolíme, přivedeme k varu, přidáme černý pepř a nové koření a uvaříme do měkka. Pak oboje uvařené maso scedíme (všechen vývar dáme do jednoho hrnce), obereme a umeleme. Mleté maso dáme do vývaru, dochutíme, přidáme dosucha vydušené houby a varem vše redukujeme. Až sulc bude na zkoušku mezi prsty klihovatět, sebereme přebytečnou mastnotu a necháme trošku vychladnout. Sulc naplníme do studenou vodou vypláchnuté formy a necháme ztuhnout. Houbový sulc podáváme třeba s octem, cibulí, špetkou mletého černého pepře a chlebem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Houbový sulc nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

tatarský houbový biftek



houbový sulc, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz