![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg tvrdých hřibů • 400 g mletého masa • 4 plátky šunky • 2 cibule • 2 stroužky česneku • půl hrnku mléka • 1 hrnek strouhanky • 0,5 dcl mléka • olej • sůl • pepř • půl lžičky tlučeného tymiánu • 2 lžíce nasekané petrželové natě Recept houbová mísa připravíme takto:
Houby očistíme a opatrně oddělíme nožičky od hlaviček. Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na troše oleje, přidáme nakrájené houbové nožičky a usmažíme. Pak přidáme mleté maso smíchané s rozdrceným česnekem, petrželenovou natí a tymiánem a dobře osmažíme. Do směsi zamícháme strouhanku předem namočenou v půl dcl mléka. Na dno ohnivzdorné misky dáme plátky šunky, na ně dáme mletou směs a vše přikryjeme houbovými hlavičkami. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Zakončíme vrstvou hub, podlijeme trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Houbová mísa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: irská hovězí mísa, houbová sekaná, irská jehněčí mísa, houbová rýže s tymiánem, houbová fašírka, houbová omáčka, španělská mísa, jihočeská houbová omáčka, houbová polévka s rýží, houbová omáčka se smetanou houbová mísa, recept, hlavní jídla |