KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Hostibejcká kuřecí směs

Kategorie: minutky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hostibejcká kuřecí směs potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g kuřecích prsíček
   • 2 větší cibule
   • 1 pórek
   • 1 kapie
   • 8 středních žampiónů
   • 3 malé konzervované feferonky rajčatový protlak
   • 1 dl červeného vína
   • Tabasco - pepper sauce
   • Heinz - Pimento sauce (pálivá omáčka)
   • sladká paprika
   • pálivá paprika
   • černý pepř
   • sůl
   • olivový olej
Recept hostibejcká kuřecí směs připravíme takto:
Maso si den předem nakrájíme na proužky a naložíme do směsi z Tabasca, Pimento sauce, olivového oleje, pálivé papriky, sladké papriky a pepře. Při přípravě jídla rozpálíme olej a orestujeme maso. Po chvíli maso vyjmeme a dáme na teplé místo. Druhý den v oleji orestujeme na kousky nakrájené feferonky a pak postupně přidáváme cibuli nakrájenou na lupínky, na proužky nakrájenou papriku , na kolčeka nakrájený pórek a žampiónky nakrájené na čtvrtky. Osolíme, přidáme maso a rajský protlak, podlejeme červeným vínem a asi pět minut dusíme. Podle potřeby případně ještě ředíme vínem, abychom dosáhli potřebné konzistence omáčky, podle potřeby dosolíme, případně dochutíme Tabaskem a Pimento sauce. Necháme chvilku prolnout chuti a podáváme.





hostibejcká kuřecí směs, recept, minutky


©2023KucharkaRecepty.cz