![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g kuřecích prsíček • 2 větší cibule • 1 pórek • 1 kapie • 8 středních žampiónů • 3 malé konzervované feferonky rajčatový protlak • 1 dl červeného vína • Tabasco - pepper sauce • Heinz - Pimento sauce (pálivá omáčka) • sladká paprika • pálivá paprika • černý pepř • sůl • olivový olej Recept hostibejcká kuřecí směs připravíme takto:
Maso si den předem nakrájíme na proužky a naložíme do směsi z Tabasca, Pimento sauce, olivového oleje, pálivé papriky, sladké papriky a pepře. Při přípravě jídla rozpálíme olej a orestujeme maso. Po chvíli maso vyjmeme a dáme na teplé místo. Druhý den v oleji orestujeme na kousky nakrájené feferonky a pak postupně přidáváme cibuli nakrájenou na lupínky, na proužky nakrájenou papriku , na kolčeka nakrájený pórek a žampiónky nakrájené na čtvrtky. Osolíme, přidáme maso a rajský protlak, podlejeme červeným vínem a asi pět minut dusíme. Podle potřeby případně ještě ředíme vínem, abychom dosáhli potřebné konzistence omáčky, podle potřeby dosolíme, případně dochutíme Tabaskem a Pimento sauce. Necháme chvilku prolnout chuti a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hostibejcká kuřecí směs nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí kapsa s krabími tyčinkami, kuřecí směs se šunkou, kuřecí kapsičky, kuřecí nudličky s nivou, rychtářova pikantní směs, kuřecí nudličky po indicku, kuřecí játra v nivové omáčce, španělská kuřecí prsa, dušená kuřecí stehna na žampiónech, minutkový kuřecí guláš i hostibejcká kuřecí směs, recept, minutky |