KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Holiškes

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holiškes potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g mletého hovězího masa
   • 1 hlávka bílého zelí
   • 2 cibule
   • 3 lžíce rýže
   • 3 lžíce vody
   • 2 vejce
   • 250 g konzervovaných rajčat
   • 2 lžíce rajčatové šťávy
   • 3 lžíce citronové šťávy
   • sůl
   • pepř
Recept holiškes připravíme takto:
Ze zelí vyřízneme košťál, na chvíli ji ponoříme do vařící vody, pak ji z vody vytáhneme a odloupneme z ní jeden až dva listy. Zelí opět na chvíli ponoříme do vařící vody a celý postup opakujeme, až máme deset až dvanáct listů. Do mletého masa přidáme vejce, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, nevařenou rýži, sůl a pepř a řádně promícháme. Směsí naplníme zelné listy, převážeme je nití (aby se při vaření nerozpadly). Do hrnce dáme trochu oleje a druhou nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova. Pak přidáme rajčata, citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu, vodu a cukr a přivedeme k varu. Naplněné zelné listy vložíme do připravené omáčky a vaříme asi hodinu.





holiškes, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz