HoliškesKategorie: hlavní jídla, mleté masoHodnocení receptu:   Na recept holiškes potřebujeme tyto suroviny: • 750 g mletého hovězího masa • 1 hlávka bílého zelí • 2 cibule • 3 lžíce rýže • 3 lžíce vody • 2 vejce • 250 g konzervovaných rajčat • 2 lžíce rajčatové šťávy • 3 lžíce citronové šťávy • sůl • pepř Recept holiškes připravíme takto: Ze zelí vyřízneme košťál, na chvíli ji ponoříme do vařící vody, pak ji z vody vytáhneme a odloupneme z ní jeden až dva listy. Zelí opět na chvíli ponoříme do vařící vody a celý postup opakujeme, až máme deset až dvanáct listů. Do mletého masa přidáme vejce, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, nevařenou rýži, sůl a pepř a řádně promícháme. Směsí naplníme zelné listy, převážeme je nití (aby se při vaření nerozpadly). Do hrnce dáme trochu oleje a druhou nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova. Pak přidáme rajčata, citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu, vodu a cukr a přivedeme k varu. Naplněné zelné listy vložíme do připravené omáčky a vaříme asi hodinu.
holiškes, recept, hlavní jídla |