![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového bůčku • 100 g libové anglické slaniny • 200 g sýra ementál • pepř • sůl • hladká mouka • vejce • mléko • strouhanka • olej Recept holandský řízek připravíme takto:
Libovější bůček najemno umeleme a dobře propracujeme s kořením a troškou soli. Přidáme nastrouhaný sýr a na malé kostičky nakrájenou slaninu a řádně promícháme. Ze směsi tvoříme placky, které obalíme v těstíčku z hladké mouky, mléka a vejce a pak v jemné strouhance a smažíme dozlatova. Holandský řízek podáváme nejlépe s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandský řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: loštický řízek, řízek v chlebovém těstě, pavlišovský řízek, sekaný řízek se sýrem, kuřecí řízek cordon bleu, kuřecí řízek v sýrovém těstíčku, vepřový řízek tonkatsu, vepřový přírodní řízek s hořčicí, židovský řízek, plněný telecí řízek holandský řízek, recept, hlavní jídla |