HarerraKategorie: polévkyHodnocení receptu:   Na recept harerra potřebujeme tyto suroviny: • 4 velké sladké brambory (růžové) • 4 velké brambory • 3 velké mrkve • 0,5 kg sušené cizrny • polovina menší žluté tykve • česnek • koriandrová nať • mleté chilli • sůl • pepř • kuřecí stehna • olivový olej Recept harerra připravíme takto: Sušenou cizrnu namočíme přes noc. Do hrnce dáme 3 litry vody, přidáme namočenou cizrnu, nakrájené sladké brambory, "normální" brambory, mrkev a tykev, prolisovaný česnek podle chuti, sůl a pepř a vaříme, až dokud nebudeme mít silný zeleninový vývar. Pak vyndáme všechnu zeleninu a rozmixujeme ji na hladkou pastu. Zatímco se vařil zeleninový vývar, kuřecí stehna půl hodiny marinujeme ve směsi olivového oleje, soli a pepře, potom je ugrilujeme a potom je nakrájíme na podlouhlé proužky. Teď do vývaru přidáme rozmixovanou zeleninu, kuřecí maso a najemno nakrájenou koriandrovou nať, zamícháme a na malém ohni povaříme ještě 5-10 minut.
harerra, recept, polévky |