Gurmánský řízečekKategorie: minutky, vepřové masoHodnocení receptu: Na recept gurmánský řízeček potřebujeme tyto suroviny: • 4 menší vepřové řízky bez kosti na tenko naklepané • 4 menší tenké plátky vepřových nebo jiných jater • sůl a pepř • 4 utřené stroužky česneku smíchané s trochou oleje na kašičku • strouhanka podle potřeby • 1 syrové vejce na obalení • trocha posekané petrželky • 1 malá cibule na jemno posekaná • pikantní hořčice • 4 vejce na volská oka • trocha kečupu • 4 snítky petrželky na ozdobu Recept gurmánský řízeček připravíme takto: Plátky masa a jater opepříme a potřeme kašičkou z česneku a oleje. Můžeme nechat chvíli uležet, ale nemusíme. Připravené maso obalíme ve strouhance a potom v trochu našlehaném vejci se solí a posekanou petrželkou. Řízečky osmažíme po obou stranách na oleji. Mezi tím na jiné pánvi usmažíme volská oka. Osolíme je. Usmažené řízečky poskládáme na talíře - jeden vepřový a navrch jeden játrový, potřeme je hořčicí, posypeme cibulkou a potom na ně položíme volské oko. Na to doprostřed uděláme velkou tečku z kečupu a vše ozdobíme snítkou petrželky. Přidáme oblohu, brambory a podáváme.
gurmánský řízeček, recept, minutky |