![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 18 malých chobotnic • 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu • 1/4 hrnku citronové šťávy • 1/4 hrnku olivového oleje • 2 prolisované stroužky česneku • 1/4 hrnku nakrájené petrželky • 1 lžíce mleté sladké papriky • sůl Recept grilované chobotnice připravíme takto:
K očištění chobotnic potřebujeme malý ostrý nůž, kterým odstraníme vnitřnosti buď jednoduše tak, že celou hlavu odřízneme, nebo ji pouze rozřízneme a vnitřnosti vyjmeme. Odstraníme zobcovité čelisti a oči a chobotnice pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou. Chobotnice rozkrojíme na 2 nebo 3 kousky a odložíme. V míse smícháme citronovou kůru a šťávu, olivový olej, česnek, petrželku a papriku, podle chuti osolíme. Přidáme kousky chobotnice, zakryjeme fólií a necháme 1-2 hodiny marinovat. Mřížku grilu lehce potřeme olejem, rovnoměrně na ni rozložíme kousky chobotnic a grilujeme při střední teplotě 3 minuty po každé straně, poléváme marinádou. Podáváme teplé nebo studené. V naší kuchařce bylo kromě receptu Grilované chobotnice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: párky grilované se sýrem, grilované sýrové toasty grilované chobotnice, recept, předkrmy |