KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept gratinované brambory potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 150 ml sladké smetany • 150 ml smetany ke šlehání • 125 g ementálu • 2 stroužky česneku • máslo • sůl • mletý černý pepř Recept gratinované brambory připravíme takto:
V misce smícháme oba druhy smetany s prolisovaným česnekem. Brambory nakrájíme na tenké plátky, poklademe je na dno máslem vymazané zapékací misky, osolíme a opepříme, zalijeme částí smetanové směsi a posypeme nastrouhaným sýrem. Vrstvy opakujeme. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se na povrchu utvoří zlatohnědá kůrka ( asi 90 minut). Ihned po vyjmutí z trouby teplé gratinované brambory podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Gratinované brambory II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečené brambory se smetanou a žampióny, apoštolské brambory, žebrácké brambory, lyonské brambory, brynzové brambory, staropražské brambory, brambory na slanině s tvarohem, dušené brambory s kedlubnami, brambory se slaninou, francouzské brambory gratinované brambory ii, recept, hlavní jídla |