KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Germknödel

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept germknödel potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g mouky
   • 63 ml vlažného mlieka
   • 10 g kvasníc
   • sůl
   • 10 g cukru
   • 1 vaječný žloutek
   • 25 g másla
   • 100 g švestkových povidel
   • rum
   • skořice
   • 50 g mák
   • práškový cukr
   • 80 g másla
Recept germknödel připravíme takto:
Mouku prosijeme a dáme do tepla. Vlažné mléko smícháme s cukrem, kvasnicemi a trochou soli, přidáme mouku, vejce a rozehřáté máslo a mícháme, dokud se těsto neodělí od metliček šlehače (těsto by mělo být tuhé). Těsto přikryjeme a necháme kynout na teplém místě asi 15 minut. Pak těsto rozdělíme na 12 stejných kusů, z každého vyformujeme kuličku a válečkem vyválíme na velikost dlaně. Povidla ochutíme skořicí a rumem a do středu těsta dáme jednu čajovou lžičku smesi. Těsto spojíme, pevně přitlačíme a necháme nakynout, dokud nejsou přibližně dvakrát tak velké. Svaříme vodu s trochou rumu, hrstí cukru a špetkou soli. Vložíme buchty a přikryté vaříme asi 5 minut, pak otočíme, píchneme do nich jehlou 4x až 5x a dovaříme ještě asi 4 minuty v slabě vroucí vodě. Podáváme posypané mákem a práškovým cukrem.





germknödel, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz