GermknödelKategorie: hlavní jídlaHodnocení receptu: Na recept germknödel potřebujeme tyto suroviny: • 250 g mouky • 63 ml vlažného mlieka • 10 g kvasníc • sůl • 10 g cukru • 1 vaječný žloutek • 25 g másla • 100 g švestkových povidel • rum • skořice • 50 g mák • práškový cukr • 80 g másla Recept germknödel připravíme takto: Mouku prosijeme a dáme do tepla. Vlažné mléko smícháme s cukrem, kvasnicemi a trochou soli, přidáme mouku, vejce a rozehřáté máslo a mícháme, dokud se těsto neodělí od metliček šlehače (těsto by mělo být tuhé). Těsto přikryjeme a necháme kynout na teplém místě asi 15 minut. Pak těsto rozdělíme na 12 stejných kusů, z každého vyformujeme kuličku a válečkem vyválíme na velikost dlaně. Povidla ochutíme skořicí a rumem a do středu těsta dáme jednu čajovou lžičku smesi. Těsto spojíme, pevně přitlačíme a necháme nakynout, dokud nejsou přibližně dvakrát tak velké. Svaříme vodu s trochou rumu, hrstí cukru a špetkou soli. Vložíme buchty a přikryté vaříme asi 5 minut, pak otočíme, píchneme do nich jehlou 4x až 5x a dovaříme ještě asi 4 minuty v slabě vroucí vodě. Podáváme posypané mákem a práškovým cukrem.
germknödel, recept, hlavní jídla |