![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1/2 okurky • 1/2 zelené papriky • 1/2 kg rajčat • malá cibule • 3 stroučky česneku • 3 lžíce oleje • 2 lžíce octa • 1 lžíce citrónové šťávy • 2 lžíce rajského protlaku • 1/2 l rajčatové šťávy • sůl • pepř Recept gaspacho připravíme takto:
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový protlak. Směs přidáme do mísy a promícháme. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit. Před podáváním nakrájíme na drobno papriku, kroužky cibule a usmažíme nakrájený chléb na kostičky, na každý talíř dáme tuto zeleninu s chlebem a zalijeme vychlazenou polévkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Gaspacho nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: gaspacho ii gaspacho, recept, polévky |