KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Fritovaná vejce

Kategorie: předkrmy, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept fritovaná vejce potřebujeme tyto suroviny:

   • 9 vajec
   • 1 malá cibule
   • 5 kousků kopru
   • půlka jablka
   • 50 g sterilovaných okurek
   • 75 g jogurtového dresinku
   • 150 g bílého jogurtu
   • 1-2 lžíce nálevu z okurek
   • sůl
   • mletý bílý pepř
   • olej
   • 30 g hladké mouky
   • 50 g strouhanky
Recept fritovaná vejce připravíme takto:
8 vajec uvaříme natvrdo a oloupeme. Kopr omyjeme a 2 natě odložíme na ozdobení. Jogurtový dresink promícháme s jogurtem, podle chuti přidáme nálev z okurek, osolíme, opepříme a promícháme. Pak přidáme cibuli, kopr, jablko a okurky (vše nakrájené na drobno). Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Zbylé jedno vejce rozšleháme se solí a pepřem. Vařená vajíčka obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance a smažíme 1-2 minuty dozlatova. Porce přelijeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme koprem. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.





fritovaná vejce, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz