KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Francouzský koláč

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzský koláč potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g polohrubá mouka
   • 200 g studené máslo
   • 1 ks vejce
   • 1 lžíce cukr moučka
   • 0,5 kg jablka
   • rum
   • strouhanka
   • meruňková marmeláda
Recept francouzský koláč připravíme takto:
Mouku, máslo, vejce, sůl a cukr zpracujeme v hladké těsto a dáme do lednice odpočinout na 2 hodiny. Kulatý plech na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto na plech do tenoučka roztáhneme a u krajů opatrně zvedneme. Neloupaná jablka rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Těsto propícháme vidličkou a poklademe ho plátky jablek tak, aby byl každý plátek slupkou nahoru. Jakmile je plech plný, jablka zalijeme meruňkovou marmeládou, kterou jsme rozmíchali s lžící vody a pár kapkami rumu (koláč můžeme ještě posypat moučkovým cukrem) a dáme péct do středně rozehřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud není slupka na jablíčkách hnědá a marmeláda s cukrem nezkaramelizovala.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

tříkrálový koláč, rebarborový koláč, velikonoční koláče, malinový koláč z křehkého těsta, moravské koláče, jablkoborůvkový koláč, meruňkový koláč ii, kokosový koláč, borůvkový koláč s tvarohem, chodské koláče



francouzský koláč, recept, sladkosti


©2023KucharkaRecepty.cz