![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g polohrubá mouka • 200 g studené máslo • 1 ks vejce • 1 lžíce cukr moučka • 0,5 kg jablka • rum • strouhanka • meruňková marmeláda Recept francouzský koláč připravíme takto:
Mouku, máslo, vejce, sůl a cukr zpracujeme v hladké těsto a dáme do lednice odpočinout na 2 hodiny. Kulatý plech na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto na plech do tenoučka roztáhneme a u krajů opatrně zvedneme. Neloupaná jablka rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Těsto propícháme vidličkou a poklademe ho plátky jablek tak, aby byl každý plátek slupkou nahoru. Jakmile je plech plný, jablka zalijeme meruňkovou marmeládou, kterou jsme rozmíchali s lžící vody a pár kapkami rumu (koláč můžeme ještě posypat moučkovým cukrem) a dáme péct do středně rozehřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud není slupka na jablíčkách hnědá a marmeláda s cukrem nezkaramelizovala. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tříkrálový koláč, rebarborový koláč, velikonoční koláče, malinový koláč z křehkého těsta, moravské koláče, jablkoborůvkový koláč, meruňkový koláč ii, kokosový koláč, borůvkový koláč s tvarohem, chodské koláče francouzský koláč, recept, sladkosti |