![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 špalíky hovězí svíčkové (po asi 200 g) • 1 lžíce celého černého pepře • 1 lžíce celého bílého pepře • 4 kuličky nového koření • 2 lžíce oleje • sůl • 4 cl koňaku • 20 g másla • 250 ml smetany na šlehání Recept francouzský biftek připravíme takto:
Oba druhy pepře a nové koření nahrubo roztlučeme, obalíme v něm maso a to osmažíme na rozpáleném oleji minutu z každé strany. Pak snížíme teplotu a dopekáme 2-4 minuty podle požadovaného stupně propečení. Hotové maso vyndáme a osolíme. Výpek rozředíme koňakem, přidáme máslo, smetanu a promcíháme. Po zhustnutí osolíme. Při podávání bifteky polijeme omáčkou a podávame se bramborovými kroketami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský biftek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bifteky s vejcem, pepřový biftek, biftek s hermelínem, pravé holandské bifteky, tropické bifteky, biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy, biftek, biftek po židovsku francouzský biftek, recept, minutky |