KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept francouzské brambory potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor vařených ve slupce • 250 g měkkého salámu (nebo zbytek vařeného uzeného masa) • 3 vejce uvařená natvrdo • 1 větší cibule • sůl • pepř • kmín • sádlo • 1 hrnek mléka • 3 vejce • olej Recept francouzské brambory připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám. Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme a posypeme trochou drceného kmínu. Na brambory poklademe opečený salám s cibulí, pak znovu brambory, sůl a kmín. Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo, lehce je osolíme, opepříme a poslední vrstvu vytvoříme z brambor. Opět vše osolíme a okmínujeme, pokapeme olejem nebo sádlem a dáme asi na 20 minut zapéct. Poté vyndáme z trouby, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a ještě dopékáme dalších 20 minut. Francouzské brambory podáváme s nakládanými okurkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečené česnekové brambory v římském hrnci, zapečený okoun s brambory, pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami, pečené brambory s tvarohem, králík dušený se žampiony a brambory, bengálské brambory, pečené brambory plněné brynzou, zapečené brambory se sýrem, savojské brambory, zapečené brambory s rajčaty a sýrem francouzské brambory, recept, hlavní jídla |