KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept francouzské brambory s uzeným masem potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 250 g uzeného masa • 250 ml mléka • 100 g sýra • 4 vejce • 100 g nakládaných okurek • sádlo • sůl • pepř Recept francouzské brambory s uzeným masem připravíme takto:
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso povařím ve vodě 15 minut, poté vyjmeme a nakrájíme na kostičky. 2 vejce uvaříme natvrdo (3 minuty) a nakrájíme na malé kousky. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vyskládáme střídavě plátky brambor, uzeného masa a vajec. Brambory průběžně solíme a vejce pepříme. Nakonec vše zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, zapékací mísu přikryjeme a zapečeme v předem vyhřáté troubě 30 až 40 minut při 180 – 200°C. Podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené kyselými okurkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzské brambory s uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené brambory s pórkem, bavorské brambory, zapečené brambory s vepřovým masem, špagety s krůtím masem, pikantní hrášek s hovězím masem, bramborový guláš s mletým masem, česnekové špagety s uzeným masem, čočka s uzeným masem, zapečené těstoviny s uzeným masem, zapečené brambory se smetanou francouzské brambory s uzeným masem, recept, hlavní jídla |