KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzské brambory s uzeným masem

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzské brambory s uzeným masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 250 g uzeného masa
   • 250 ml mléka
   • 100 g sýra
   • 4 vejce
   • 100 g nakládaných okurek
   • sádlo
   • sůl
   • pepř
Recept francouzské brambory s uzeným masem připravíme takto:
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso povařím ve vodě 15 minut, poté vyjmeme a nakrájíme na kostičky. 2 vejce uvaříme natvrdo (3 minuty) a nakrájíme na malé kousky. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vyskládáme střídavě plátky brambor, uzeného masa a vajec. Brambory průběžně solíme a vejce pepříme. Nakonec vše zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, zapékací mísu přikryjeme a zapečeme v předem vyhřáté troubě 30 až 40 minut při 180 – 200°C. Podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené kyselými okurkami.





francouzské brambory s uzeným masem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz