![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 25 dkg kuřecího masa • máslo • 10 dkg mražené zeleninové směsi • 2,5 dcl bílého vína • 2 dcl smetany • sůl • pepř • petrželka • kuřecí vývar Recept francouská kuřecí polévka připravíme takto:
Rozmraženou zeleninou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1,2 litru drůbežího vývaru a vaříme asi 20 minut. Polévku přecedíme a měkkou zeleninu protřeme sítem. Na lžíci másla opečeme maso nakrájené na kostičky, které osolíme, opepříme a pečeme do změknutí. Do vývaru přidáme osmažené maso, nalijeme smetanu, ochutíme nasekanou petrželkou nebo celerovou natí a prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouská kuřecí polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: indiánská kuřecí polévka, sytá kuřecí polévka, francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem, francouzská kuřecí polévka, nudlová polévka s kuřecím masem, krémová kuřecí polévka, kuřecí vývar s pórkem a mrkví, cibulačka s kuřecím masem, kuřecí polévka, hrášková polévka s kuřecím masem francouská kuřecí polévka, recept, polévky |