KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy potřebujeme tyto suroviny: • 6 kyselejších křehkých jablek • 2 lžíce citronové šťávy • 100 ml suchého bílého vína • 1 lžíce hnědého cukru • 2 lžíce rozinek • 1 vanilkový lusk • 50 g vlašských ořechů • 2 lžíce zakysané smetany • 50 ml calvadosu Recept flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy připravíme takto:
Jablka rozkrájíme na čtvrtky, oloupeme je a zbavíme jader. Čtvrtky ještě nakrájíme na menší kousky a vložíme je do hrnce. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, hnědý cukr a rozinky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme z něj dřeň. Lusk i dřeň přidáme k jablkům a vše přivedeme do varu. Pod pokličkou jablka 4 až 5 minut podusíme - měla by být měkká, ale nesmí se rozpadat. Hrnec odstavíme z plotny. Odstraníme vanilkový lusk, jablka slijeme a vývar uschováme. Vlašská jádra nahrubo rozsekáme. Do tekutiny vmícháme zakysanou smetanu a krém rozdělíme na dezertní talířky. Ořechy a jablka promícháme, vše upravíme na talířky. Calvados mírně zahřejeme, po porcích ho zapálíme v kovové naběračce a nalijeme na každou porci jablečného salátu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: salát z červeného zelí ii, salát z brambor a cibule, kedlubnový salát, francouzský salát s dresinkem, bramborový salát s květákem a kuřecím masem, podzimní salát, čakovický bramborový salát, těstovinový salát se zálivkou, čekankový salát s nivou a zakysanou smetanou, hovězí salát flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy, recept, saláty |