![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • vepřové maso • 4 vejce • 1 lžička pepře • 1 lžička soli • 1 lžička mleté červené papriky • 1 lžička majoránky • mletý černý pepř • 2 lžíce oleje • 3 lžíce škrobové moučky Recept finské řízky připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na řízky a ty naklepeme. Ze všech surovin vytvoříme v míse těstíčko, do kterého postupně klademe naklepané maso tak, aby všechno maso bylo ponořené a necháme uležet v lednici 3-4 dny (ale každý den maso obracíme!). Čtvrtý den maso z těstíčka postupně vyjmeme a osmažíme na pánvi. Finské řízky podáváme s bramborovou kaší nebo s hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Finské řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněné přírodní řízky, balkánské řízky s pórkem, maďarské řízky, bramborové řízky, kuřecí řízky v sýrové peřince, velikonoční krůtí řízky, houbové řízky, kuřecí stehenní řízky, vepřové řízky s brynzou, řízky z červené řepy finské řízky, recept, hlavní jídla |