KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept feniklové sušenky potřebujeme tyto suroviny: • 180 g hladké špaldové mouky • 150 g másla • 100 g čokolády (70% kakaa) • 100 g světlého třtinového cukru • 1 lžíce fenyklových semínek • 1 lžička soli Recept feniklové sušenky připravíme takto:
Čokoládu nasekáme najemno v kuchyňském robotu. Máslo o pokojové teplotě utřeme s cukrem na krém, přidáme fenykl, čokoládu, sůl a mouku a vypracujeme hmotu, ze které vytvoříme váleček silný asi 5 cm. Ten zabalíme do potravinové fólie a uložíme na tácku do mrazáku nejméně na 30 minut. Potom váleček nakrájíme na plátky široké 1 cm, ty rozložíme v dostatečném odstupu na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 10 minut při teplotě 180°C (v horkovzdušné troubě 160°C). Upečené necháme zcela vychladnout. Feniklové sušenky jsou ze začátku velmi měkké. V naší kuchařce bylo kromě receptu Feniklové sušenky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vínové sušenky, řecké velikonoční sušenky, valentýnské sušenky, vanilkové sušenky, šampaňské sušenky, americké sušenky feniklové sušenky, recept, sladkosti |