FasoladaKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu: Na recept fasolada potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 l vývaru • 100g bílých fazolí • 100g brambor • 100g kořenové zeleniny podle chuti • 1 menší cibuli • dvě lžíce olivového oleje • 2 sladké papriky • 1 pórek na zdobení • polévkové koření • česnek podle chuti • oregano • sůl • pepř Recept fasolada připravíme takto: Den předem namočíme fazole do vývaru, aby nabobtnaly. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve vývaru společně s fazolemi. Brambory se rozvaří a zahustí vývar místo jíšky. Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji společně s nakrájenou kořenovou zeleninou, česnekem a mletou paprikou. Pak ještě teplé přidáme do horkého vývaru, zamícháme a dochutíme kořením. Podle chuti můžeme přidat i nakrájenou uzeninu. Zdobíme krájeným pórkem a celerovou natí.
fasolada, recept, polévky |