KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Domácí křenové párky

Kategorie: předkrmy, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept domácí křenové párky potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 kg zadního hovězího masa
   • 3k g vepřového bůčku
   • 3 kg prátu
   • 200 g rozvařených vepřových kůží
   • 160 g soli
   • 25 g mletého pepře 8 g koriandru
   • 200 g strouhaného křenu
   • 1 l vody
   • střívka o průměru 20-20mm
   • provázek
Recept domácí křenové párky připravíme takto:
Hovězí maso a bůček nakrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu. Kůže rozvaříme. Předsolené maso a vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen a vypracujeme kompaktní vláčnou směs. Plníme do střívek a po cca 15cm oddělujeme přetočením kolem osy. Konce věnců zavážeme. Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme v teplé vodě po dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí křenové párky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

domácí jogurt, křenové závitky, křenové kuličky, domácí bramborové lupínky (chipsy), párky zapečené v listovém těstě, křenové jednohubky, párky grilované se sýrem, domácí jablečná přesnídávka



domácí křenové párky, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz