KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept domácí křenové párky potřebujeme tyto suroviny: • 3 kg zadního hovězího masa • 3k g vepřového bůčku • 3 kg prátu • 200 g rozvařených vepřových kůží • 160 g soli • 25 g mletého pepře 8 g koriandru • 200 g strouhaného křenu • 1 l vody • střívka o průměru 20-20mm • provázek Recept domácí křenové párky připravíme takto:
Hovězí maso a bůček nakrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu. Kůže rozvaříme. Předsolené maso a vystydlé kůže jemně umeleme, přidáme prát, vodu, koření a křen a vypracujeme kompaktní vláčnou směs. Plníme do střívek a po cca 15cm oddělujeme přetočením kolem osy. Konce věnců zavážeme. Udíme teplým hustým kouřem asi 2 hodiny do zlatohněda, pak prohřejeme v teplé vodě po dobu 10 minut, přelijeme vlažnou vodou a ještě 30 minut udíme teplým kouřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí křenové párky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: párky zapečené v listovém těstě, křenové závitky, domácí jablečná přesnídávka, křenové kuličky, párky grilované se sýrem, domácí jogurt, křenové jednohubky, domácí bramborové lupínky (chipsy) domácí křenové párky, recept, předkrmy |