![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové řízky (každý 1,5 cm silný) • 1 stroužek česneku • 1 lžíce dijonské hořčice • 1,5 lžičky nasekaného čerstvého kopru • 2 lžíce přepuštěného másla • sůl • černý pepř • snítky kopru na ozdobu Recept dijonské vepřové řízky připravíme takto:
Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a koprem. Řízky naklepeme na tloušťku asi 0,5 cm a potřeme česnekovohořčicovokoprovou pastou z obou stran. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci másla a při střední teplotě řízky opečeme z obou stran asi 2 minuty. Hotové řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme se zeleným salátem s parmazánem a krutony. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dijonské vepřové řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové nudličky s pórkem a žampiony na smetaně, vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou, vepřové ledvinky s mandlemi, přírodní vepřové řízky, vepřové kotlety po cikánsku, vídeňské telecí řízky, steaky z vepřové panenky se zeleninou, ovčácké řízky, vepřové nudličky se zeleninou, jehněčí přírodní řízky dijonské vepřové řízky, recept, minutky |