KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Dijonské vepřové řízky

Kategorie: minutky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dijonské vepřové řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové řízky (každý 1,5 cm silný)
   • 1 stroužek česneku
   • 1 lžíce dijonské hořčice
   • 1,5 lžičky nasekaného čerstvého kopru
   • 2 lžíce přepuštěného másla
   • sůl
   • černý pepř
   • snítky kopru na ozdobu
Recept dijonské vepřové řízky připravíme takto:
Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a koprem. Řízky naklepeme na tloušťku asi 0,5 cm a potřeme česnekovohořčicovokoprovou pastou z obou stran. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci másla a při střední teplotě řízky opečeme z obou stran asi 2 minuty. Hotové řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme se zeleným salátem s parmazánem a krutony.





dijonské vepřové řízky, recept, minutky


©2023KucharkaRecepty.cz