![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 l vody • 2 cibule • 150 g bryndzy • 1 dcl smetany • sůl • 1 lžička mleté červené papriky • půl lžičky drceného kmínu • 2 krajíce černého chleba • 1 lžíce sádla Recept demikát připravíme takto:
Do vody dáme vařit očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, přidáme mletou červenou papriku, kmín a vaříme, dokud cibule nezměkne. V polékové míse dobře vymícháme bryndzu se smetanou a zalijeme ji precezeným vroucim vývarem z cibule. Černý chléb nakrájíme na malé kostky, osmahneme na rozehřátém sádle a podávame k polévce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Demikát I nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: demikát ii, rychlý demikát demikát i, recept, polévky |