KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Ďábelské mašle

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ďábelské mašle potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g těstovin (farfalle)
   • 2 feferonky
   • 100 g naložených nebo sušených rajčat
   • 250 g anglické slaniny
   • 1 stroužek česneku
   • 350 ml masového vývaru
   • 3 lžíce rajského protlaku
   • 100 g černých oliv
   • čerstvá bazalka
   • sůl
   • pepř
Recept ďábelské mašle připravíme takto:
Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeného na obalu. Feferonky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájejíme na tenké proužky. Rajčata nakrájejíme na kostičky. Slaninu nakrájejíme na nudličky a opečeme na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a feferonkami. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a vaříme asi 5 minut. Přimícháme rajský protlak, polovinu oliv, opepříme a osolíme. Uvařené teplé mašličky rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobte zbylými olivami a lístky bazalky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Ďábelské mašle nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zapečené ďábelské lívance, ďábelské kotlety, ďábelské špagety, ďábelské ragú, ďábelské fazole, ďábelské kuře



ďábelské mašle, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz