![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g těstovin (farfalle) • 2 feferonky • 100 g naložených nebo sušených rajčat • 250 g anglické slaniny • 1 stroužek česneku • 350 ml masového vývaru • 3 lžíce rajského protlaku • 100 g černých oliv • čerstvá bazalka • sůl • pepř Recept ďábelské mašle připravíme takto:
Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeného na obalu. Feferonky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájejíme na tenké proužky. Rajčata nakrájejíme na kostičky. Slaninu nakrájejíme na nudličky a opečeme na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a feferonkami. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a vaříme asi 5 minut. Přimícháme rajský protlak, polovinu oliv, opepříme a osolíme. Uvařené teplé mašličky rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobte zbylými olivami a lístky bazalky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ďábelské mašle nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené ďábelské lívance, ďábelské kotlety, ďábelské špagety, ďábelské ragú, ďábelské fazole, ďábelské kuře ďábelské mašle, recept, hlavní jídla |