KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Čočka po francouzsku

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čočka po francouzsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 hrnku čočky
   • 1 cibule
   • 2 rajčata
   • 2 hřebíčky
   • 1 bouquet garni
   • 2 dcl suchého bílého vína
   • 2 stroužky česneku
   • 125 g másla
   • sůl
   • pepř
   • petrželka
Recept čočka po francouzsku připravíme takto:
Čočku zalijeme vodou a necháme alespoň dvě hodiny namáčet. Pak přivedeme k varu, pěnu z povrchu postupně odstraňujeme. Přidáme celou cibuli, do které jsme předtím zapíchali hřebíčky, oloupaná rajčata a bouquet garni, přikryjeme, snížíme teplotu a dusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu. Pak přidáme víno, nasekaný česnek a máslo a dusíme další půlhodinu. Jakmile je čočka měkká, vyjmeme cibuli i bouquet garni a dochutíme solí a pepřem. Porce čočky po francouzsku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Čočka po francouzsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

znojemská čočka, čočka se slaninou, maréna po francouzsku, čočka po staročesku, čočka na víně, argentinská čočka, maurská čočka, čočka na slanině, čočka na kari, králík po francouzsku



čočka po francouzsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz