![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g kuřecího masa • 1 vejce • 50 g čínského zelí • 2 rajčata • 4 lžíce sezamového oleje • 2 lžíce kečupu • 1 lžíce červeného dezertního vína • 1 lžíce sójové omáčky • 1 lžíce cukru • 1 citrón • 1 lžíce škrobu • 1 lžička škrobu • 1 lžička hladké mouky • ocet • sůl Recept citronové kuře připravíme takto:
Maso nakrájíme na silnější plátky, mírně osolíme a opepříme. Smícháme šťávu z půlky citrónu, 1 lžičku vína, 1 lžíci máčeného škrobu a 1 lžičku hladké mouky. Do toho naložíme plátky kuřecího masa a marinujeme 20 minut. Pak smažíme na rozpáleném oleji, po 2 až 3 minutách zastříkneme kečupem, sójovou omáčkou a ochutíme cukrem a octem a krátce smažíme. Pak hned přendáme na teplý talíř, ozdobíme střídavě na plátky nakrájeným rajčetem, zbývajícím citrónem a jemnýmí nudličkami čínského zelí a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Citronové kuře nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí steak na bylinkovém másle s broskvemi, kuře na víně, loštické kuře, kavkazské kuře, kuře na cibuli v římském hrnci, zapečené kuřecí řízky se slaninou a zeleninou, pečené kuře na slanině s cibulí, kuře pana ministra, kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou, kuřecí prsa na víně s česnekem citronové kuře, recept, hlavní jídla |