![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky hovězího zadního masa (celkem 800 g) • 80 g slaniny • 2 lžíce másla • 1 lžíce hladké mouky • 2 dl kyselé smetany • sůl • mletý pepř • citronová šťáva,1 lžíce kaparů Recept císařský řízek připravíme takto:
Plátky hovězího masa prošpikujeme tenkými nudličkami slaniny, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. V kastrole na rozehřátém másle opečeme po obou stranách, zalijeme polovinou smetany a trochou vývaru nebo vodou a dusíme. Po změknutí masa, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve zbytku smetany, provaříme a ochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a přidáme do ní kapary. Při podávání zdobíme každou porci masa kolečkem citronu, případně trochou ušlehané šlehačky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Císařský řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový řízek ondráš, studentský řízek, holandský řízek bůčkový, bělehradský vepřový řízek, novohradský řízek, sekaný vepřový řízek, řízek v chlebovém těstě, cikánský řízek, holandský sojový řízek, velkomoravský řízek císařský řízek, recept, hlavní jídla |