![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g chřestu • 125 ml smetany • 3 lžíce másla • 1 lžička cukru • 2 velká rajčata • 1 lžíce citrónové šťávy • zeleninový bujón • sůl • pepř Recept chřestový krém s rajčaty připravíme takto:
Chřest umyjeme a oloupeme. Šlupky dáme vařit do litru vroucí osolené vody asi na 15 minut, potom vývar scedíme. Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle, zasypeme cukrem, zalijeme vývarem a smetanou, přidáme kostku bujónu a vaříme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Několik hlaviček chřestu vyndáme z vývaru, dáme stranou, zbylou polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Při podávání do ohřáté polevky přímo v talířích vložíme kousky rajčat a celé hlavičky chřestu, které jsme si předtím dali stranou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestový krém s rajčaty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chřestový krém s krevetami, krémová rybí polévka, mozečkový krém, krémová bramborová polévka, zeleninová krémová polévka, normandský květákový krém, telecí polévka s rajčaty, chřestová krémová polévka, selská polévka s rajčaty, špenátová krémová polévka chřestový krém s rajčaty, recept, polévky |