KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřestový krém s rajčaty potřebujeme tyto suroviny: • 500 g chřestu • 125 ml smetany • 3 lžíce másla • 1 lžička cukru • 2 velká rajčata • 1 lžíce citrónové šťávy • zeleninový bujón • sůl • pepř Recept chřestový krém s rajčaty připravíme takto:
Chřest umyjeme a oloupeme. Šlupky dáme vařit do litru vroucí osolené vody asi na 15 minut, potom vývar scedíme. Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle, zasypeme cukrem, zalijeme vývarem a smetanou, přidáme kostku bujónu a vaříme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Několik hlaviček chřestu vyndáme z vývaru, dáme stranou, zbylou polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Při podávání do ohřáté polevky přímo v talířích vložíme kousky rajčat a celé hlavičky chřestu, které jsme si předtím dali stranou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestový krém s rajčaty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krémová rybí polévka, okurková krémová polévka s rybou, hráškový krém se slaninovými čipsy, krémová hokaido polévka, bramborová polévka s rajčaty, mozečkový krém, cibulový krém s vídeňskou cibulkou, krémová slepčí polévka, mrkvový krém se sektem, bramborová krémová polévka s treskou chřestový krém s rajčaty, recept, polévky |