![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg svíčkové • 1 palička česneku • 1 lžíce olivového oleje • 1/2 skleničky suchého červeného vína • sůl • pepř Recept česneková svíčková připravíme takto:
Svíčkovou očistíme, omyjeme a odstraníme z ní blány. Maso ostrým nožem ponařezáváme a do naříznutí vkládáme polovičku oloupaného stroužku česneku. Zbylý čenesk rozmixujeme spolu s olejem, solí a pepřem, touto směsí pořádně natřeme svíčkovou, zabalíme ji do fólie a odložíme na noc do lednice. Troubu rozehřejeme na 220°C, vložíme do ní maso na pekáči a jak se trochu opeče, tak ji stáhneme na 160°C. Dopečeme za častého polévání vínem a vznikající šťávou, aby maso nevyschlo. Můžeme teplé i studené. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česneková svíčková nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: debrecínská svíčková pečeně, svíčková na smetaně, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, slovácká svatební svíčková, kuře á la svíčková, česneková polévka s tvarůžky, česneková kachna, hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, česneková kuřecí stehna, vegetariánská svíčková česneková svíčková, recept, hlavní jídla |