KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Česneková svíčková

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept česneková svíčková potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg svíčkové
   • 1 palička česneku
   • 1 lžíce olivového oleje
   • 1/2 skleničky suchého červeného vína
   • sůl
   • pepř
Recept česneková svíčková připravíme takto:
Svíčkovou očistíme, omyjeme a odstraníme z ní blány. Maso ostrým nožem ponařezáváme a do naříznutí vkládáme polovičku oloupaného stroužku česneku. Zbylý čenesk rozmixujeme spolu s olejem, solí a pepřem, touto směsí pořádně natřeme svíčkovou, zabalíme ji do fólie a odložíme na noc do lednice. Troubu rozehřejeme na 220°C, vložíme do ní maso na pekáči a jak se trochu opeče, tak ji stáhneme na 160°C. Dopečeme za častého polévání vínem a vznikající šťávou, aby maso nevyschlo. Můžeme teplé i studené.





česneková svíčková, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz