KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Černá řecká omáčka (mikonos)

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept černá řecká omáčka (mikonos) potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 ml mléka
   • 1 hrnek mletých oříšků
   • 3 plátky bílého toastového chleba
   • 1 hrst oloupaných celých pistáciových oříšků
   • 1 česneku
   • 2 lžíce olivového oleje
   • sůl
   • pepř
   • půl hrnku nasekané bazalky
   • půl hrnku nasekaného pórku
Recept černá řecká omáčka (mikonos) připravíme takto:
Nadrobený toastový chléb namočíme do mléka. Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, pak přidáme rozmíchaný chléb s mlékem, oříšky, bazalku, pórek, sůl a pepř a povaříme do zhoustnutí (asi pět minut). Nakonec přidáme celé pistáciové oříšky. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji olivovým olejem. Ještě teplou omáčku podáváme k masům a rybám.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Černá řecká omáčka (mikonos) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

čínská švestková omáčka, omáčka z anglické hořčice, šípková omáčka, žloutková omáčka, lehká pikantní švestková omáčka, sladká omáčka z manga, jemná křenová omáčka, černá omáčka, omáčka béarnaise, arroz negro (černá rýže)



černá řecká omáčka (mikonos), recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz