KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept černá řecká omáčka (mikonos) potřebujeme tyto suroviny: • 250 ml mléka • 1 hrnek mletých oříšků • 3 plátky bílého toastového chleba • 1 hrst oloupaných celých pistáciových oříšků • 1 česneku • 2 lžíce olivového oleje • sůl • pepř • půl hrnku nasekané bazalky • půl hrnku nasekaného pórku Recept černá řecká omáčka (mikonos) připravíme takto:
Nadrobený toastový chléb namočíme do mléka. Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, pak přidáme rozmíchaný chléb s mlékem, oříšky, bazalku, pórek, sůl a pepř a povaříme do zhoustnutí (asi pět minut). Nakonec přidáme celé pistáciové oříšky. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji olivovým olejem. Ještě teplou omáčku podáváme k masům a rybám. V naší kuchařce bylo kromě receptu Černá řecká omáčka (mikonos) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: čínská švestková omáčka, omáčka z anglické hořčice, šípková omáčka, žloutková omáčka, lehká pikantní švestková omáčka, sladká omáčka z manga, jemná křenová omáčka, černá omáčka, omáčka béarnaise, arroz negro (černá rýže) černá řecká omáčka (mikonos), recept, přílohy |