![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel) • 100 g medu • 50 g švestkových povidel • 50 g nastrouhané cibule • 50 g perníku • 50 g másla • 250 ml černého 12° piva • 2 lžíce krystalového cukru (na karamel) • 1 hrst rozinek + oloupaných mandlí a vlašských ořechů • sůl • mletý pepř • špetka tymiánu • 5 kuliček nového koření • 1 bobkový list • šťáva z 1 citrónu Recept černá omáčka připravíme takto:
Nastrouhanou cibuli a ostatní zeleninu na sucho osmahneme, přidáme pivo, povidla, citrónovou šťávu, med a koření a omáčku 20 minut zvolna povaříme. Pak ji protřeme přes síto, rozředíme vodou, zahustíme strouhaným perníkem, obarvíme karamelem, ochutíme pokrájenými mandlemi, rozinkami a ořechy, omastíme máslem a ještě 15 minut povaříme. Černou omáčku podáváme k rybě nebo vánočce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Černá omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cikánská omáčka, rychlá rajská omáčka, čínská švestková omáčka, omáčka béarnaise, domácí tatarská omáčka, cibulová omáčka, sýrová omáčka s cibulí, lehká pikantní švestková omáčka, arroz negro (černá rýže), žloutková omáčka černá omáčka, recept, přílohy |