CassouletKategorie: hlavní jídla, skopové masoHodnocení receptu: Na recept cassoulet potřebujeme tyto suroviny: • 700 g jehněčího masa • 300 g kuřecího masa • 200 g slaniny • 0,5 kg vepřové klobásy • 150 g husího sádla • 1 kg bílých fazolí • 2 cibule propíchlé hřebíčkem • 1 nakrájená cibule • 8 stroužků česneku • 3 rajčata • 1 mrkev • 100 g strouhanky • "bouquet garni" (tymián + petrželka + bazalka + bobkový list + řapíkový celer) Recept cassoulet připravíme takto: Fazole namočíme do studené vody na 6 hodin, pak slijeme. K fazolím přidáme slaninu nakrájenou na kousky, celou mrkev, 2 cibule propíchlé hřebíčkem, 5 stroužků česneku a "bouquet garni", zalijeme vodou a mírně vaříme asi 1,5 hodiny. V jiném hrnci na rozehřátém husím sádle osmahneme jehněčí a kuřecí maso nakrájené na kostičky, nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku. Pak přidáme rajčata nakrájená na kostičky a přikryté podusíme. Jakmile budou fazole dovařené, vytáhneme "bouquet garni" a celé cibule. Do zapékací mísy poklademe střídavě ve vrstvách fazole, pak připravené maso a na to kolečka salámu. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme rozpuštěným sádlem, dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl. Cassoulet podáváme v zapékací míse, ve které bylo jídlo připraveno.
cassoulet, recept, hlavní jídla |