KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Cassoulet

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept cassoulet potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g jehněčího masa
   • 300 g kuřecího masa
   • 200 g slaniny
   • 0,5 kg vepřové klobásy
   • 150 g husího sádla
   • 1 kg bílých fazolí
   • 2 cibule propíchlé hřebíčkem
   • 1 nakrájená cibule
   • 8 stroužků česneku
   • 3 rajčata
   • 1 mrkev
   • 100 g strouhanky
   • "bouquet garni" (tymián + petrželka + bazalka + bobkový list + řapíkový celer)
Recept cassoulet připravíme takto:
Fazole namočíme do studené vody na 6 hodin, pak slijeme. K fazolím přidáme slaninu nakrájenou na kousky, celou mrkev, 2 cibule propíchlé hřebíčkem, 5 stroužků česneku a "bouquet garni", zalijeme vodou a mírně vaříme asi 1,5 hodiny. V jiném hrnci na rozehřátém husím sádle osmahneme jehněčí a kuřecí maso nakrájené na kostičky, nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku. Pak přidáme rajčata nakrájená na kostičky a přikryté podusíme. Jakmile budou fazole dovařené, vytáhneme "bouquet garni" a celé cibule. Do zapékací mísy poklademe střídavě ve vrstvách fazole, pak připravené maso a na to kolečka salámu. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme rozpuštěným sádlem, dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl. Cassoulet podáváme v zapékací míse, ve které bylo jídlo připraveno.





cassoulet, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz