CaponataKategorie: předkrmyHodnocení receptu: Na recept caponata potřebujeme tyto suroviny: • 3 střední lilky • 1 cibule • půlka řapíkatého celeru • 400 g rajčat • 100 g zelených olivek bez pecek • 2-3 lžičky kaparů • 50 g vyloupaných ořechů • 100 ml olivového oleje • vinný ocet • sůl • pepř • špetka cukru Recept caponata připravíme takto: Lilky nakrájíme na kostičky cca 2cm veliké, solíme a odložíme na půl hodiny. Cibuli nakrájíme, osmažíme a vložíme do hrnce ve které budeme chytat caponatu. Na pánvi doplníme olej, na něm osmahneme lilek, pak jej přendáme do hrnce. Podobně postupujeme s nakrájeným celerem a zbavenými pecek a nakrájenými rajčaty, které smažíme 10-15 minut. Potom všechnu zeleninu vloženou do hrnce jemně promícháme a pár minut společně osmahneme. Přidáme olivky, vyloupané ořechy, dochutíme octem, osolíme, opepříme, trochu osladíme, promícháme, posypeme kapary a dáme vychladit.
caponata, recept, předkrmy |