KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Candát na žampiónech

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept candát na žampiónech potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 filé z candáta bez kůže
   • citronová šťáva
   • 6 žampiónů
   • 1 dcl bílého vína
   • 1 dcl mléka
   • strouhaný parmezán
   • máslo
   • strouhanka
   • sůl
   • pepř
   • oregano
   • tymián
Recept candát na žampiónech připravíme takto:
Oprané a osušené filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme. Marinované filety osušíme a na kousku másla prudce opečeme z obou stran. Zapékací formu vymažeme máslem, položíme do ní filety, na ně dáme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra a navrch dáme ještě plátky másla a posypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 180°C, poté na asi 2 minuty zvýšíme teplotu na 250°C, aby jídlo "chytilo barvu".


V naší kuchařce bylo kromě receptu Candát na žampiónech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

candát po selsku, candát po kyjevsku, candát na hříbkách, rožmberský candát, kapr na žampiónech s ořechy, vepřové maso na žampiónech, candát po italsku, candát s jemnou petrželkovou omáčkou, candát na kmíně, nadívaný candát



candát na žampiónech, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz