Burgundská polévkaKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept burgundská polévka potřebujeme tyto suroviny: • 100 g měkkého salámu • 2 mrkve • 1 menší celer • 1 kedlubna • 2 brambory • 1 menší cibule • 2 stroužky česneku • 5 g másla • mletý pepř • sůl • petrželka a červený pepř na ozdobu • vývar Recept burgundská polévka připravíme takto: Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném másle. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme ozdobným nožem na pravidelné hranolky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Připravenou zeleninu přidáme k cibuli a necháme ji dusit. Pak zalijeme 1,5 litrem vlažného vývaru, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Oloupeme mladou kedlubnu, brambory, které také nakrájíme na hranolky, vložíme je do polévky a vaříme doměkka. Před koncem varu do polévky vložíme na kostičky nakrájený salám. Porce burgundské polévky ozdobíme čerstvou petrželkou a červeným pepřem.
burgundská polévka, recept, polévky |