![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g mletého masa (vepřové • hovězí • skopové) • 2 cibule • 80 g tuku • 700 g oloupaných brambor • 6 rajčat • mletá paprika,1 lžíce hladké mouky • 4 dl mléka • 2 vejce • sůl • petrželka Recept bulharská musaka s bramborami připravíme takto:
Nadrobně nakrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a podusíme je. Zasypeme je paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme ze sporáku. Na dno dobře vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu brambor pokrájených na tenké plátky, osolíme je, pokryjeme připraveným masem a nahoru poklademe opět brambory a osolíme. Rajčata prolisujeme, šťávou zalijeme musaku a pečeme pod vrchním dílem pekáčku asi 50 minut. Potom musaku zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a moukou a odkryté dopečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bulharská musaka s bramborami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: květáková musaka, pršut s bramborami ve slupce, musaka s mrkví, musaka s bramborami, fazole s bramborami a pikantní klobásou, řecká musaka, karbanátky zapečené s bramborami, vepřová musaka, kuře pečené s bramborami, libanonská musaka bulharská musaka s bramborami , recept, hlavní jídla |