KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bratislavský tokáň

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bratislavský tokáň potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřového plecka
   • 1 cibule
   • 100 g žampionů
   • 80 g hrášku
   • olej
   • 250 ml kysané smetany
   • 100 g rajčatového protlaku
   • sůl
   • mletý pepř
   • máslo
Recept bratislavský tokáň připravíme takto:
Na rozpáleném oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme protlak a maso nakrájené na silnější nudličky a za stálého míchání osmažíme. Ochutíme solí a pepřem, přidám nakrájené žampiony a hrášek, podlijeme trochou vroucí vody a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Před podáváním polijeme kysanou smetanou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bratislavský tokáň nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

bratislavský kapr se šunkou, maďarský tokáň



bratislavský tokáň, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz