Bramborový salát s vejci a ředkvičkamiKategorie: saláty, vánoční jídlaHodnocení receptu:   Na recept bramborový salát s vejci a ředkvičkami potřebujeme tyto suroviny: • 600 g brambor • 2 vejce • 4 jarní cibulky • svazek ředkviček • 100 g sójových klíčků • 5 lžic vývaru z kuřete • 3 lžíce vinného octa • sůl • pepř • 2 lžíce bílého jogurtu • 6 lžic majolky Recept bramborový salát s vejci a ředkvičkami připravíme takto: Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo oloupeme a nasekáme. Zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky omyjeme, zbavíme zelených částí, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě a slijeme. Brambory promícháme s vejci, cibulkou a ředkvičkami a přidáme sójové klíčky. Vývar smícháme s octem a okořeníme a tímto dresinkem zalijeme salát a necháme jej na chladném místě asi 15 minut uležet. Podáváme s bílým pečivem a pivem nebo mlékem.
bramborový salát s vejci a ředkvičkami, recept, saláty |
|