BouillabaisseKategorie: polévky, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu: Na recept bouillabaisse potřebujeme tyto suroviny: • 500 g ryb (mořský jazyk • treska • kamenáč • mořský úhoř) • půlka malého humra • 60 g krabího masa • kousek cibule • 1 sklenka bílého vína • 2 lžíce oleje • 1 rajče • 2 stroužky česneku • 1 bobkový list • 1 hřebíček • pepř • špetka šafránu • sůl • 1,2 l vody • 4 malé plátky bílé veky Recept bouillabaisse připravíme takto: Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky. Do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené maso, zalijeme je vínem a vroucí vodou a na prudkém ohni vaříme čtvrt hodiny. Plátky bílé veky nakrájíme na nudličky, opečeme je nasucho na pánvičce, rozdělíme na talíře, na ně položíme obrané, vykostěné a nakrájené rybí (humří a krabí) maso a zalijeme proceděnou vařící polévkou. Hned podávejte.
bouillabaisse, recept, polévky |