Bosenská polévkaKategorie: polévky, vepřové masoHodnocení receptu: Na recept bosenská polévka potřebujeme tyto suroviny: • barevné fazole • 10 dkg anglické slaniny • 0,5 kg uzených žebírek • 3 nožičky klobásy • 1 petržel • 1 mrkev • půlka malého celeru • 2 cibule • 5 stroužků česneku • podravka • olej • mletá sladká paprika • mouka Recept bosenská polévka připravíme takto: Fazole namočíme přes noc. Druhý den vodu slijeme a přidáme naporcovaná žebírka, nakrájenou klobásu a slaninu. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, stroužky česneku oloupeme a necháme celé a vše přidáme k fazolím a masu. Zalijeme vodou, okořeníme a vaříme do měkka. Nakonec zahustíme světlou jíškou, do které jsme přidali trochu mleté papriky. Podáváme s bílým chlebem.
bosenská polévka, recept, polévky |